A protože jsem hlava děravá, tu je recept, abych ty poměry v něm zase příště nemusela složitě dohledávat.
Sněhové pusinky jak od cukráře :-)
165 g bílků
1 lžička citrónové šťávy
310 g cukru (2/3 cukru krupice a 1/3 cukr moučka)
Ušlehat bílky s citrónovou šťávou, postupně přidávat cukr - nejdřív krupici, nakonec moučkový. Hmota musí dělat špičky, které drží. Hotovou hmotou naplnit cukrářský sáček a nastříkat na pečící papír kýžené tvary. Péct asi 30 minut na 100 °C horkovzduch (peču 2 plechy najednou), pak snížit na 80 °C a dosušit (tentokrát mi to trvalo asi 2 hodiny).
Luxusní x-) mlask!
OdpovědětVymazatDěkuji :-). Pořád na ně chodím, je to mor :-p.
Vymazat