pondělí 25. dubna 2016

Sněhové pusinky

Nevím, proč jsem si vždycky myslela, že sněhové pusinky jsou taková "vyšší dívčí" v kuchyni. Letos jsem si před Vánocemi troufla na svůj první pokus, a dopadl tak dobře, že jsem obavy zahodila a přebytečných bílků v lednici se už nebojím :-).




A protože jsem hlava děravá, tu je recept, abych ty poměry v něm zase příště nemusela složitě dohledávat.

Sněhové pusinky jak od cukráře :-)


165 g bílků
1 lžička citrónové šťávy
310 g cukru (2/3 cukru krupice a 1/3 cukr moučka)

Ušlehat bílky s citrónovou šťávou, postupně přidávat cukr - nejdřív krupici, nakonec moučkový. Hmota musí dělat špičky, které drží. Hotovou hmotou naplnit cukrářský sáček a nastříkat na pečící papír kýžené tvary. Péct asi 30 minut na 100 °C horkovzduch (peču 2 plechy najednou), pak snížit na 80 °C a dosušit (tentokrát mi to trvalo asi 2 hodiny).



2 komentáře: