tag:blogger.com,1999:blog-8015914675424640036.post1071586861197810739..comments2023-04-02T01:01:45.048-07:00Comments on flair food: Kváskový chléb s 50% podílem žitné mouky a 80% hydratacíflair-foodhttp://www.blogger.com/profile/09904152660557364394noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-8015914675424640036.post-52864473935604462252022-04-10T21:27:48.609-07:002022-04-10T21:27:48.609-07:00Krásný chléb :-) . Klobouk dolů. Mám ráda takové p...Krásný chléb :-) . Klobouk dolů. Mám ráda takové podrobné postupy i s foto návodem. Určitě váš chleba příští víkend vyzkouším :-) . Sice pracuji v <a href="https://prace.vasepekarna.cz/" rel="nofollow">pekárně</a> , takže přes týden napeču chleba poměrně hodně, ale i tak si ráda o víkendu vyzkouším i pečení doma podle sebe :-) .Tynka_125https://www.blogger.com/profile/18329716546628317678noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8015914675424640036.post-65144274497475618202017-03-23T17:03:19.204-07:002017-03-23T17:03:19.204-07:00U nás doma je kromě parného léta kolem 22 - 23 °C,...U nás doma je kromě parného léta kolem 22 - 23 °C, a chlebům se ta teplota líbí. Kvásek nemá rád extra teplo, takže by neměl přijít na topení nebo na přímé slunce. Když je v létě hic, prostě to trvá kratší dobu - i poloviční ;-). Držím pěsti v pátrání po žitné mouce! M.flair-foodhttps://www.blogger.com/profile/09904152660557364394noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8015914675424640036.post-27835024001889033552017-03-14T01:56:52.954-07:002017-03-14T01:56:52.954-07:00Ty jo no to je vyzva....musim najit i zitnou mouku...Ty jo no to je vyzva....musim najit i zitnou mouku...a zalezi jestli je to zima ci leto?..ziji v australii a kdyz teplo tak teplo...a musim vychytat klimosku kdyz delam dortik jinak tece...tak asi bych tipka 20°v kuchyni?...moc dekuji za odpoved 😊Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14940313436256049730noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8015914675424640036.post-82971017701125619462017-03-08T11:52:57.357-08:002017-03-08T11:52:57.357-08:00Dobrý den, to mě mrzí, že takhle spadnul. Nedohnal...Dobrý den, to mě mrzí, že takhle spadnul. Nedohnal to pak náhodou v troubě? Protože mě se většinou taky rozlije a pak vyskočí. Pokud se už nezvedl, tak byl možná překynutý? Ono se to takhle špatně odhaduje, ty časy kynutí jsou vždy orientační. Kvásek může být jinak silný, teplota okolí taky hodně ovlivní... Plus jak je to těsto dost hydratované, samozřejmě se trochu hůř tvaruje do ošatky (a pak nemusí držet tvar). Mně osobně se osvědčilo, že dávám péct radši o fous dřív a riskuji prasknutí jinde, než bych chtěla, než aby chleba překynul a byla z něj placka. No snad to nebyl Váš případ! Chuťově je ten chleba totiž pecka :-). Dejte vědět, jak dopadl ten Váš! Díky, Marcelaflairhttps://www.blogger.com/profile/01576505535192349948noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8015914675424640036.post-15912643758271466162017-03-08T11:47:33.367-08:002017-03-08T11:47:33.367-08:00Dobrý den. Těší mě, že i na pouhý pohled moje peče...Dobrý den. Těší mě, že i na pouhý pohled moje pečení na někoho tak působí :-). Kvásek si můžete založit sama - jako jsem to nakonec udělala před 2 lety. Popíšu, jak jsem to udělala já. Smíchala jsem stejný poměr žitné mouky a vody, na začátek stačí vrchovatá lžíce mouky. Přikryla jsem fólií a nechala na lince v kuchyni. Druhý den jsem přibližně ve stejnou dobu přidala 2 lžíce žitné mouky a odpovídající množství vody. Dobře jsem promíchala, přikryla a opět nechala pracovat. Třetí den jsem přidala 4 lžíce mouky, odpovídající množství vody... Jestli si to pamatuji správně, tak čtvrtý den kvásek už pěkně bublal. Z větší části kvásku jsem udělala kváskové lívance a do lednice do skleničky dala asi 50 g kvásku (1-2 polévkové lžíce). První asi dva chleby jsem si pomohla špetkou droždí, ale čím častěji pak pečete, tím kvásek sílí. Je toho na internetu spoustu, mrkněte. Na první pokus jsem našla třeba toto: http://www.maskrtnica.cz/komunitni-kvaseni/ Držím pěsti! M.flairhttps://www.blogger.com/profile/01576505535192349948noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8015914675424640036.post-80924905910058699712017-03-08T06:37:09.494-08:002017-03-08T06:37:09.494-08:00Děkuji za recept. Peču jíný chléb, ale tenhle je t...Děkuji za recept. Peču jíný chléb, ale tenhle je tak krásný, že jsem ho musela zkusit.<br /><br />Když jsem ho vyklopila z ošatky, celý mi spadnul a byla z něj taková placka :(. Nevíte, čím to může být? Příliš tekuté těsto?<br />Děkuji!!!Michaelahttps://www.blogger.com/profile/03863733567992277543noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8015914675424640036.post-14199524948075911692017-03-08T00:59:06.977-08:002017-03-08T00:59:06.977-08:00Zdravim a musim rict ze se mi zbyhaji sliny ��rada...Zdravim a musim rict ze se mi zbyhaji sliny ��rada bych recept vyzkousela ale ziji v zahranici a kvasek tu neni....je naka moznost si ho nakym.zpusobem udelat?...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14940313436256049730noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8015914675424640036.post-38242782985597233782017-02-10T11:15:26.964-08:002017-02-10T11:15:26.964-08:00To mě moc těší, Marie. A nebojte se říznout, chleb...To mě moc těší, Marie. A nebojte se říznout, chleba tím dostane další rozměr :-). Ať se nadále daří! M.flair-foodhttps://www.blogger.com/profile/09904152660557364394noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8015914675424640036.post-51124256756470822252017-02-10T11:13:52.899-08:002017-02-10T11:13:52.899-08:00Díky, Luci! Jak chleba dopadl? M.Díky, Luci! Jak chleba dopadl? M.flair-foodhttps://www.blogger.com/profile/09904152660557364394noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8015914675424640036.post-35540671112209504522017-02-10T07:54:01.561-08:002017-02-10T07:54:01.561-08:00Tento jsem pekla již několikrát a stal se absolutn...Tento jsem pekla již několikrát a stal se absolutním favoritem v naší rodině.Jen tak hezky nazdobený ho nemám,bolí mě do toho natěšeného těsta řezat...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13701160327756639194noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8015914675424640036.post-82963517364973007262017-01-30T09:45:28.890-08:002017-01-30T09:45:28.890-08:00To je nadhera. Prave ho peciem, uz sa neviem docka...To je nadhera. Prave ho peciem, uz sa neviem dockat ako ho vytiahnem z rury a ochutname z neho :-)Luciahttps://www.blogger.com/profile/13070981667328438800noreply@blogger.com